Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 8. heinäkuuta 2010

Tofuvartaat


















G L V

2 pkt maustamatonta tofua
½ kesäkurpitsaa
100 g tuoreita kokonaisia herkkusieniä
1 punainen paprika


Marinadi:
4 valkosipulinkynttä
1-2 dl seesamiöljyä
1 rkl hunajaa tai riisisiirappia
4 rkl soijakastiketta (keliaakikolle gluteenitonta)
1 sitruunan mehu
4 tl rouhittua mustapippuria


Lisäksi: 
8 kpl puisia varrastikkuja
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kuutioi tofu reiluiksi kuutioiksi ja lisää se marinadin joukkoon. Annan maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa. 
  2. Paloittele vihannekset samankokoisiksi tofukuutioiden kanssa. 
  3. Liota puiset varrastikut vedessä, jotta ne eivät syty palamaan uunissa tai grillissä. Pujota tofukuutioita ja kasviskuutioita vuorotellen vartaisiin.
  4. Kypsennä vartaita uunissa 220 asteessa tai grillissä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Valele niitä marinadilla paistamisen aikana useaan otteeseen. Tarjoile riisin, nuudeleiden tai salaatin kanssa.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Laura Voutilainen

Kuvaaja: Liisa Valonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti