Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Uunijäätelö

G L 

Sokerikakkupohja:
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 luomukananmunaa
2 dl reilun kaupan sokeria
1 dl lämmintä mehua

Uunijäätelötäyte: 
4 luomukananmunan valkuaista
½ dl reilun kaupan sokeria
1 dl marjasosetta
½ l vaniljajäätelöä tai soijajäätelöä


  1. Valmista kakkupohja: Säädä uuni 175 asteeseen. 
  2. Voitele ja sokeroi pyöreä kakkuvuoka. 
  3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. 
  4. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  5. Sekoita jauhot vaahtoon ja lisää lopuksi lämmin mehu. 
  6. Paista alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyys. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on valmis. 
  7. Anna jäähtyä. Jos haluat valmistaa uunijäätelön saman tien, tässä välissä ehtii kypsentää uuniruoan ennen uunijäätelön uuniin laittoa.
Uunijäätelön valmistaminen uunissa:
  1. Säädä uuni 250 asteeseen.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita sokeri vaahdon joukkoon haarukalla. 
  4. Nosta sokerikakkupohja uuninkestävälle vadille. Tarvittaessa kostuta pohjaa mehulla. 
  5. Levitä marjasose kakkupohjalle. Nosta jäätelö päälle. 
  6. Nostele valkuaisivaahtoa lusikalla jäätelön päälle ja sivuille. Katso, ettei mistään pääse näkyviin jäätelöä, sillä se sulaa hetkessä uuniin nostettaessa.
  7. Paista uunijäätelöä uunissa 5 minuuttia eli kunnes marenki on ruskistunut. 
  8. Tarjoa välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti