Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Tertin kukkais-sokerikakku

Tämä henkäyksen hieno kahvikakku onnistui hyvin myös gluteenittomana. Laitoin vehnäjauhojen tilalle riisijauhoja.


















250 g voita tai margariinia
2½ dl sokeria
3 kpl vapaan kanan kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 dl Tertin yrttimaustesokeria
2 tl leivinjauhetta
½ dl sitruslikööriä
  1. Säädä uuni 175 asteeseen. 
  2. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. 
  4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset taikinaan. 
  5. Lisää likööri ja sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. 
  6. Voitele ja korppujauhota tai sokeroi kakkuvuoka. 
  7. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 1 tunti uunin alimmalla tasolla.

2 kommenttia:

  1. Vierailin aivan hiljattain tuolla Tertin kartanossa. Fantastinen paikka! Paljon ruokainspiraatiota ja virkistystä kaikille aisteille. (Ikuistin kuviksikin kartanoa, Salaisuuksien puutarhaa sekä yrttitarhaa, jos kiinnostaa kurkata.)

    VastaaPoista
  2. Niin on - kestosuosikkini on ruokien ulkopuolelta ruususaippua! Ihana tuoksu ja koostumus:)

    VastaaPoista