50 g reilun kaupan tummaa suklaata
75 g margariinia
3 luomukananmunaa
vajaa 1 dl raakaruokosokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE:
2½ dl aprikoosimarmeladia
KUORRUTUS:
150 g reilun kaupan tummaa suklaata
1 rkl margariinia
2 rkl lämmintä kahvia
Kostutukseen: Mehua
Koristeluun: Marjoja tai hedelmiä
- Säädä uuni 175 asteeseen.
- Sulata suklaa ja margariini vesihauteessa.
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Lisää sulatettu suklaa ja margariini.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi.
- Voitele ja sokeri irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyys. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, on kakku vielä raakaa.
- Anna kakun jäähtyä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä väliin aprikoosisose.
- Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa ja lisää siihen margariini ja kahvi. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä kuorrutus kakulle ja koristele marjoilla tai hedelmillä tai rouhitulla suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti