Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 28. syyskuuta 2010

Gratinoitu sipulikeitto


















1 kg sipuleita
valkosipulinkynsiä maun mukaan
1 l mietoa kasvislientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 laakerinlehti
pieni nippu tuoretta timjamia
pätkä grahampatonkia
150 g emmental-, raclette- tai muuta juustoraastetta
tilkka oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
  1. Kuori ja suikaloi sipulit sekä valkosipulit. Kuullota sipuleita hetki tilkassa oliiviöljyä. Lisää valkoviini, kasvisliemi, laakerinlehti ja kokonainen timjaminippu.
  2. Anna kiehua miedolla lämmöllä pari tuntia niin, että sipulit hautuvat aivan pehmeiksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Poista sitten laakerinlehti ja timjami sekä lisää suola ja mustapippuri.
  3. Jaa keitto uuninkestäviin kulhoihin, joista se myös tarjoillaan. Pilko patonki palasiksi keiton päälle ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi. Gratinoi uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes juusto saa kullanruskean värin.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Pia Viitanen
Kuvaaja: Liisa Valonen

1 kommentti:

  1. Voi, kuulostaapa juuri siltä mitä tänään voisi syödä. Sipulikeitto kuuluu kyllä syksyyn!

    VastaaPoista