Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 21. syyskuuta 2010

Jonnan maissi-pinaattipiiras


















G
noin 6 hengelle

POHJA: 
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
125 g voita tai margariinia
1 munankeltuainen
1/4 tl yrttisuolaa
noin 2 rkl vettä

TÄYTE: 
250 g tuoretta tai 150 g pakastepinaattia
1 keltasipuli
1 rkl ruokaöljyä
1-2 tl kasvisfondia
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl timjamia
250 g raejuustoa tai 270 g tofua
250 g maissia
½-1 tl yrttisuolaa
4 tomaattia
2 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
2-3 dl juustoraastetta
  1. Sekoita suola jauhoihin ja lisää öljy (taikinan koostumuksen kuuluu olla tässä vaiheessa ryynimäinen). Lisää vettä vähän kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi. 
  2. Anna taikinan vetäytyä ainakin tunnin ajan kylmässä. Kauli taikina pyöreäksi ja laita se voideltuun piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
  3. Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä. Lisää hienonnettu pinaatti, kasvisfondi ja timjami. Paista, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon raejuusto tai kuutioitu tofu sekä yrttisuola. 
  4. Sekoita kananmunat kermaviiliin ja kaada seos täytteen joukkoon. 
  5. Kaada ainekset esipaistetun piirakkapohjan päälle ja asettele pinnalle maissit sekä tomaattiviipaleet. Halutessasi voit kuorruttaa piirakan juustoraasteella. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Jonna Järnefelt, näyttelijä 
Ruokakuva: Liisa Valonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti