Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 18. syyskuuta 2010

Lipstikka-sienipasta




















6 dl pastaa
1 rkl oliiviöljyä
3-4 dl kuivattuja sieniä (tatteja, suppilovahveroita tai mustatorvisieniä)
noin ½ l vettä
4 rkl kuivattuja lipstikan lehtiä
1 dl kuivattua sipulia tai mietoa tuoretta sipulia
½ tl chilipulveria 
1 rkl merisuolaa
1-2 dl ranskankermaa
persiljaa
parmesaanijuustoraastetta
  1. Voit tehdä ohjeen joko kuivatuista tai tuoreista sienistä. Jos käytät tuoreita sieniä, paista neste niistä pois tai ryöppää ryöppäystä vaativat. Kuivatuissa sienissä toimi seuraavasti: Laita sienet veteen turpoamaan. Kun sienet ovat pehmenneet, keitä niitä kattilassa (käytä vettä, jossa sienet turvotettiin) noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Valuta.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitinvesi pois ja lisää öljy.  
  3. Lisää sienien sekaan sipuli, lipstikan lehdet, chili, suola ja ranskankerma.
  4. Kun kastike on valmista, sekoita se pastaan. Koristele persiljasilpulla ja parmesaanijuustolla.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005)
Kuvaaja: Liisa Valonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti