G L V
2-3 kpl ruoanlaittobanaaneja tai pieniä vihertäviä banaaneja
9 dl kookosmaitoa
2 dl sokeria
1/4 tl suolaa
Vaniljajäätelöä
- Halkaise ja puolita banaanit. Kiehuata kookosmaito, sokeri ja suola. Lisää banaanit ja keitä 2 minuuttia.
- Tarjoile banaanit jälkiruokakupeissa kookosmaidon ja jäätelön kanssa.
Reseptin alkuperä: Jyrki Kasvi
Kuvaaja: Liisa Valonen
Pitääpäs taas tehdä itsekin.
VastaaPoistaIhanaa, Jyrki, että kommentoit! Todella hauskaa! Tämä ohje on yksi lemppareistani. Ystävättäreni on naimisissa bangladeshilaisen miehen kanssa ja häneltä olen oppinut tämän vermiselliin tehtynä. Kun taas Indonesiassa sain tätä nimenomaan banaaniversiona, mutta lämpimänä. Juuri tuo jäätelö on se loppusilaus ja juju;)
VastaaPoistaPäädyimme Kian kanssa lataamaan kirjan ohjeet kaikkien käyttöön tänne ruokablogiini, kun kirjasta ei ole enää saatavilla painosta ja meiltä on paljon kyselty näitä. Kirjan teko oli mukavaa - ja herkullista. Oma käsiala kun tuppaa olemaan tietynlainen, niin toisilta saadut ohjeet tuovat uudenlaista virkeyttä omaankin keittiöön.
VastaaPoista