Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 18. lokakuuta 2010

Kookosmaidossa keitetyt banaanit


















G L V

2-3 kpl ruoanlaittobanaaneja tai pieniä vihertäviä banaaneja
9 dl kookosmaitoa 
2 dl sokeria
1/4 tl suolaa
Vaniljajäätelöä
  1. Halkaise ja puolita banaanit. Kiehuata kookosmaito, sokeri ja suola. Lisää banaanit ja keitä 2 minuuttia.
  2. Tarjoile banaanit jälkiruokakupeissa kookosmaidon ja jäätelön kanssa. 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Jyrki Kasvi
Kuvaaja: Liisa Valonen
 

3 kommenttia:

  1. Ihanaa, Jyrki, että kommentoit! Todella hauskaa! Tämä ohje on yksi lemppareistani. Ystävättäreni on naimisissa bangladeshilaisen miehen kanssa ja häneltä olen oppinut tämän vermiselliin tehtynä. Kun taas Indonesiassa sain tätä nimenomaan banaaniversiona, mutta lämpimänä. Juuri tuo jäätelö on se loppusilaus ja juju;)

    VastaaPoista
  2. Päädyimme Kian kanssa lataamaan kirjan ohjeet kaikkien käyttöön tänne ruokablogiini, kun kirjasta ei ole enää saatavilla painosta ja meiltä on paljon kyselty näitä. Kirjan teko oli mukavaa - ja herkullista. Oma käsiala kun tuppaa olemaan tietynlainen, niin toisilta saadut ohjeet tuovat uudenlaista virkeyttä omaankin keittiöön.

    VastaaPoista