G L
750 g maa-artisokkaa
1 peruna
pala purjoa
5 dl kasvislientä
1 dl luomukermaa tai soijakermaa
1 keltuainen
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
Maustamiseen:
2 rkl valkoviiniä tai madeiraa
- Kuori artisokat ja peruna. Halkaise ja huuhdo purjo. Paloittele kasvikset. Keitä ne vedessä pehmeiksi.
- Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Kaada seos takaisin kattilaan. Lisää joukkoo kasvisliemi, kiehauta seos ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta kattila liedeltä. Sekoita kermaa keltuainen hyvin vatkaten ja kaada seos ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Tarjoa välittömästi.
- Voit maustaa valmiin keiton tilkalla valkoviiniä tai madeiraa. Keiton sekaan tai annosten koristeeksi voi laittaa soseutuksesta säästettyjä artisokan paloja tai esimerksiksi parsaa.
Reseptin alkuperä: Maria Kuusiluoma, näyttelijä
Kuvaaja: Liisa Valonen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti