Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 25. tammikuuta 2011

Vegaanileivoskilpailu Animalian juhlavuoden kunniaksi

Olen äärettömän onnellinen ja otettu leivoskilpailun raatiin pääsystä. Kutsu on kunnia, sillä olen pyrkinyt edistämään kasvisruoan korkeakulttuuria jo vuosien ajan - ja leiponut siinä sivussa jumalaisia, herkullisia vegaanikakkuja, leivoksia ja keksejä. Joita ei vegaanisiksi moni usko:) Vegaanisuus ei siis tarkoita kuivakkaa, hampaat rikkovaa humpuukia, vaan terveellistä, sydänystävällistä, herkullista kestävää kehitystä. 

http://www.animalia.fi/juhlavuosi/leivoskilpailu

Monilla historian merkkihenkilöillä ja -tapahtumilla on oma nimikkoleivoksensa. Tämän vuoksi Animalia järjestää 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Animalian juhlaleivoskilpailun. Kilpailulla myös edistetään vegaanista leivontakulttuuria.

Voittajaleivosta tarjotaan Animalian juhlavuoden tapahtumissa ja parhaita reseptejä käytetään Animalian julkaisuissa. Voittaja saa 200 euron lahjakortin Suomen laajimpaan leivontatarvikkeiden verkkokauppa Ullanunelmaan.

Voittaja valitaan maaliskuussa 2011. Kilpailun raatiin kuuluvat näyttelijä Satu Silvo, juontaja Jani Toivola ja keittokirjailija Marianne Kiskola.

Kilpailun säännöt


Reseptien tulee olla täysin kasvisperäisiä eli vegaanisia.

Leivos voi olla mikä tahansa makea leivonnainen muffinssista kakkuun.

Tärkeimmät arviointikriteerit ovat herkullisuus, kauneus, hyvä rakenne ja helppo toteutettavuus. Raati ratkaisee kilpailun voittajan. Helppo toteutettavuus voi olla sitä, että leivosta voi valmistaa kotikeittiössä suuria määriä kerrallaan ja ainekset ovat helposti saatavissa.

Osallistumiselle ei ole rajoitteita, osallistuja voi olla niin amatööri kuin ammattilainenkin. Osallistua saa useammallakin reseptillä.

Reseptin lähettäjän tulee vakuuttaa omistavansa oikeudet reseptiin. Osallistuessaan kilpailuun reseptin lähettäjä antaa Animalialle kaikki oikeudet reseptin julkaisemiseen ja käyttöön. Animalialla on oikeus muunnella reseptejä kilpailun jälkeen ottaessaan ne käyttöönsä.

Kilpailun eteneminen

Osallistuakseen kilpailuun reseptit tulee lähettää Animaliaan viimeistään 28.2.2011 sähköpostitse osoitteeseen jenni.pasanen[at]animalia.fi. Mukaan tulee laittaa tarkka ja selkeä resepti sekä yhteystiedot. Valokuva valmiista leivoksesta on eduksi ja sen voi lähettää jpg- tai pdf-tiedostona.

 Animalia testaa määräaikaan mennessä tulleet reseptit. Parhaat testatuista resepteistä pääsevät finaaliin raadin arvioitavaksi. Reseptin mukaisen leipomisen tekevät Animalian omat testaajat, ellei reseptin laatija itse pääse finaaliin paikalle. Finalisteille ilmoitetaan paikka ja aika myöhemmin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti