Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Marjajäädyke


G L

2 dl kauravaniljakastiketta
1 pkt (à 300g) pehmeää tofua
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ l tuoreita tai pakastettuja marjoja
  1. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi ja lisää tofu samalla vatkaten. 
  2. Lisää sokerit ja marjat.
  3. Jäädytä seos jäädykevuokaan tai pakastamisen kestävään kakkuvuokaan. Voit käyttää myös pieniä annosvuokia.
  4. Nosta jäädyke pakastimesta hieman ennen tarjoilua. 
Ohjeeni on julkaistu ET-lehdessä tammikuussa 2011.

2 kommenttia:

  1. Olet saanut uteliaisuuteni herätettyä tofun käytön suhteen myös leivonnassa, viime aikoina julkaisemasi reseptit näyttävät nimittäin todella herkulliselta! Pitää laittaa kokeilulistalle taas seuraavan Suomi-reissun kohdalle, koska meillä päin saapasmaassa tofua on hieman hankala löytää. Itse asiassa, en ole täällä ikinä nähnyt pehmeää tofua, mikä on todella harmi, koska voisin käyttää sitä pehmeiden juustojen korvikkeena...Kauravaniljakastiketta olen kokeillut usein monessa yhteydessä, hyvää, sitäkään ei löydy täältä....Pitäisiköhän alkaa tuoda maahan kyseisiä elintarvikkeita? :) Nimim. vaihtoehtoiset raaka-aineet hakusessa... Hauskaa viikonjatkoa! :)

    VastaaPoista
  2. Kokeile kysyä silken tofun nimellä. Italiassa sitä ei vaan valitettavasti saa tuoreena, mutta joskus olen nähnyt "eineksenä" vesipurkeissa - ei kylläkään ollut kovin toimivaa... Tsekkaa muuten Probioksen valikoimat. Heiltä ainakin on löytynyt riisi- ja soijavanukkaita ja kermoja. He tekevät sekä gluteenittomia keksejä, leivoksia, spagettia ym ym. Kauraa eivät valitettavasti käytä... Suomessa on ihanaa tuoretofua! Tervetuloa namistelemaan!!

    VastaaPoista