Tämä on sitten tosi-lakustin herkku. Muut saattavat jäädä hämmennyksestä nikottelemaan kuten tuomaristo -
mutta voin hyvin nähdä sieluni silmin lakufanien linkittävän tätä toisilleen ja herkuttelevan innoissaan!
Taikina
1.
200g vehnäjauhoja
225g sokeria
10g soodaa
20g kaakaota
80g tummaa suklaata
2.
2,5dl vettä
0,5dl rypsiöljyä
1,5rkl lakritsi- likööriä (esim. Koskenkorva)
3.
2rkl (omena)viinietikkaa
Sekoita 1. kohdan ainekset keskenään.
Sekoita 2. kohdan ainekset keskenään ja lisää kuiviin aineksiin.
Lisää lopuksi omenaviinietikka ja sekoita mahdollisimman vähän ettei taikina sitkisty.
Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija n.22cm).
Paista uunissa 180 asteessa 40-50 min.
Laita ensimmäisten 20 min jälkeen kakun päälle leivinpaperi ettei se saa liikaa väriä.
Anna uunista oton jälkeen jäähtyä 15 min, kumoa sitten ja anna maustua seuraavan päivään.
Koristelu
2dl kaurakermaa (esim. Go Green)
lakritsia (esim. Pandan Original Lakristipala)
tummaa suklaata
lakritsi- likööriä
Notkista kaurakerma ja levitä kakun päälle. Koristele lakritsilla ja suklaalla, valuta varovasti päälle likööriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti