Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Lakupilvi - todellisille lakufaneille

Tämä on sitten tosi-lakustin herkku. Muut saattavat jäädä hämmennyksestä nikottelemaan kuten tuomaristo - 
mutta voin hyvin nähdä sieluni silmin lakufanien linkittävän tätä toisilleen ja herkuttelevan innoissaan!




Taikina

1.
200g vehnäjauhoja
225g sokeria
10g soodaa
20g kaakaota
80g tummaa suklaata

2.
2,5dl vettä
0,5dl rypsiöljyä
1,5rkl lakritsi- likööriä (esim. Koskenkorva)

3.
2rkl (omena)viinietikkaa

Sekoita 1. kohdan ainekset keskenään.
Sekoita 2. kohdan ainekset keskenään ja lisää kuiviin aineksiin.
Lisää lopuksi omenaviinietikka ja sekoita mahdollisimman vähän ettei taikina sitkisty.

Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija n.22cm).
Paista uunissa 180 asteessa 40-50 min.
Laita ensimmäisten 20 min jälkeen kakun päälle leivinpaperi ettei se saa liikaa väriä.
Anna uunista oton jälkeen jäähtyä 15 min, kumoa sitten ja anna maustua seuraavan päivään.

Koristelu

2dl kaurakermaa (esim. Go Green)
lakritsia (esim. Pandan Original Lakristipala)
tummaa suklaata
lakritsi- likööriä

Notkista kaurakerma ja levitä kakun päälle. Koristele lakritsilla ja suklaalla, valuta varovasti päälle likööriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti