Pohja:
50 g margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl soijamaitoa
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria
Kostutukseen:
2 rkl soijamaitoa
Minttukreemi:
125 g margariinia
2,5 dl tomusokeria
2 rkl soijamaitoa
0,25-0,5 tl minttuöljyä tai 1 tl minttuaromia tai maun mukaan
muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
Suklaakuorrute:
0,5 dl kaurakermaa
75 g tummaa suklaata
Sulata suklaa ja margariini, sekoita joukkoon loput pohjan ainekset. laita uunipellill leivinpaperi ja levitä taikina leivinpaperille noin 20 x 20 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Kostuta pohja ja anna jäähtyä. Tee sillä välin täyte ja suklaakuorrutus: Vatkaa kreemin ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna suklaakuorrutusta varten kaurakerma kattilassa, pilko siihen suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki.
Levitä kreemi pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kuorruta suklaalla. Leikkaa leivokset kuumaan veteen kastetulla terävällä veitsellä ruuduiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti