L V
noin 3 leipää
50 g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
6 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1½ tl suolaa
1 rkl hunajaa (tai siirappia)
2 dl reilun kaupan aprikoosi-parapähkinäsekoitusta (pähkinäallergikko voi jättää pois - tai käyttää manteleita)
6-7 dl luomuvehnäjauhoja
6-7 dl hienoja luomuspeltjauhoja
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37C) ja murenna hiiva siihen. Jos käytät kuivahiivaa, voit sekoittaa sen jauhoihin valmiiksi ja käyttää kuumempaa vettä, sillä kuivahiiva tarvitsee lämpöä herätäkseen.
- Lisää muut ainekset nesteeseen paitsi jauho.
- Lisää jauhoa pikkuhiljaa ja vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä vähän löysäksi, joten varo tekemästä betoniharkkoa. Peitä taikina lämpöiseen, vedottomaan paikkaan ja anna kohota noin 45 minuuttia.
- Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin jauhotetulla pöydällä kolme leipää ja nosta uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia ennen paistamista.
- Säädä uuni 250 asteeseen. Ripottele leipien päälle hieman jauhoa ennen uunia.
- Kun uuni on lämmin, käännä lämpötila 225 asteeseen ja nosta leivät paistumaan.
- Paista 20-25 minuuttia ja saat uunista ihanaiset leivät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti