Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 30. huhtikuuta 2010

Vaniljainen sitruunatorttu vapuksi

 
Sadepäivänä on hauskaa leipoa kummitytön kanssa. Kuvissa ihana EllaBella. Päällämme ovat Mirka Tuovisen Mirkataskumekot, jotka on valmistettu lapsuuteni kankaasta. Meillä on samanlaiset uniikkimekot, joista pienempi varmasti kestää Ellan omillekin tyttärille.

G  L 

2 dl vehnäjauhoja tai riisijauhoja
1 perunajauhoja
1 tl reilun kaupan sokeria
1 tl leivinjauhetta
125 g margariinia tai luomuvoita
1 luomukananmunankeltuainen


TÄYTE: 
3 sitruunan mehu
2 luomukananmunankeltuaista
½ dl perunajauhoja
1½ dl reilun kaupan sokeria
50 g margariinia tai luomuvoita
1 tl reilun kaupan aitoa vaniljaa tai yhden vaniljatangon täyte
  1. Säädä uuni 175 asteeseen. 
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja nypi ne margariiniin. Lisää lopuksi keltuainen. 
  3. Voitele ja sokeroi piirasvuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta uuniin ja paista 20-25 minuuttia. 
  4. Valmista täyte: Purista sitruunoista mehu. Mittaa täyteainekset kattilaan ja kuumenna seos hitaasti. Sekoita koko ajan. 
  5. Nosta piiraspohja uunista ja levitä täyte pohjan päälle. Anna jäähtyä ja jähmettyä. 
  6. Nauti esim. vaniljajäätelön tai marengin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Jonka Ellan äiti meni ja osti Ellalle. Ja ihana mekko se on=) Todella kaunis ja kestävä!

    VastaaPoista
  2. Omakin mekko on kovassa käytössä. Ja väliaikoina roikkuu tuossa keittiön kaapin ovessa iloa tuomassa värikkyydellään.

    VastaaPoista