Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Punajuuripihvit

G L V

Tämä punajuuripihvien ohje on "KOTI-ruokaa koko perheelle"-kirjastani (Tammi 2009) ja palautteiden perusteella kirjan suosikkiantia. Olen itse punajuurifani, mutta sen sotkuisuuden vuoksi käytän sitä harvemmin kuin haluaisin. Tämä ohje ei kuitenkaan sotke, vaan on helppo, siisti ja vaivaton valmistaa. Ja punajuuri-apostolin työ on tehty - tähän ohjeeseen palataan vielä monta kertaa.

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
10 säilykepunajuurta
1 dl luomu- tai soijakermaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl perunamuusihiutaleita (tarkista, että maidottomia, jos teet maidottoman version)
2 dl soijarouhetta
½ dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl kuivattua rakuunaa


  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Valuta punajuuret.
  3. Soseuta tehosekoittimessa punajuuret, sipulisilppu sekä kerma. Lisää loput ainekset ja anna turvota.
  4. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  5. Muotoile seoksesta pihvejä ja paista uunissa 15-20 minuuttia.
  6. Herkkuvinkki: Paloittele paketillinen halloumi-juustoa taikinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti