Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Toscakeksit

G L 

5 luomu-kananmunan valkuaista
ripsaus suolaa
5 luomu-kananmunan keltuaista
1 dl reilun kaupan sokeria
1 3/4 dl perunajauhoja

TOSCAKASTIKE:
100 g margariinia
2 rkl perunajauhoja
1 dl reilun kaupan raakaruokosokeria
2 rkl luomu-maitoa tai kauramaitoa
3½ dl mantelilastuja


  1. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  2. Lisää valkuaisten joukkoon pieni ripsaus suolaa (se saa valkuaiset kovettumaan) ja vatkaa kunnes valkuaisvaahto on niin kovaa, ettei se valu pois kulhosta.
  3. Vatkaa erillisessä astiassa keltuaiset, sokeri ja perunajauhot. 
  4. Sekoita lusikalla varovaisesti valkuaisvaahto keltuaisvaahdon joukkoon. Älä vatkaa.
  5. Levitä seos leivinpaperille uunipellille. Paista noin 10 minuuttia.
  6. Tee tällä välin toscakastike: Sulata margariini kattilassa. Vispaa joukkoon perunajauhot, sokeri ja maito. Lisää mantelilastut. 
  7. Nosta paistunut pohja uunista ja levitä toscakastike pohjalle ja paista vielä 5 minuuttia.
  8. Leikkaa levy pieniksi kekseiksi. 

2 kommenttia:

  1. Hei ja onneksi olkoon uudelle blogille!! Löysin tieni tänne Hyvä Terveys -lehden kautta. Kivoja reseptejä täältä blogistakin löytyy, kiitos niistä!
    Kevät lähellä, kohta on taas vihreää yllin kyllin, niin sydämessä kuin lautasellakin! Aurikoista kevättä,
    terv.
    TiV

    VastaaPoista
  2. Lämmin kiitos! Uusimmassa Hyvä terveys-kevytkokki-lehdessä on ruokaohjeita (se pikajäätelö on hävyttömän helppoa ja hyvää!) ja pian pitäisi ilmestyä uusin Voi Hyvin-lehti, jossa myös nassutellaan hävyttömän hyvillä ja helpoilla herkuilla.

    VastaaPoista