5 luomu-kananmunan valkuaista
ripsaus suolaa
5 luomu-kananmunan keltuaista
1 dl reilun kaupan sokeria
1 3/4 dl perunajauhoja
TOSCAKASTIKE:
100 g margariinia
2 rkl perunajauhoja
1 dl reilun kaupan raakaruokosokeria
2 rkl luomu-maitoa tai kauramaitoa
3½ dl mantelilastuja
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Lisää valkuaisten joukkoon pieni ripsaus suolaa (se saa valkuaiset kovettumaan) ja vatkaa kunnes valkuaisvaahto on niin kovaa, ettei se valu pois kulhosta.
- Vatkaa erillisessä astiassa keltuaiset, sokeri ja perunajauhot.
- Sekoita lusikalla varovaisesti valkuaisvaahto keltuaisvaahdon joukkoon. Älä vatkaa.
- Levitä seos leivinpaperille uunipellille. Paista noin 10 minuuttia.
- Tee tällä välin toscakastike: Sulata margariini kattilassa. Vispaa joukkoon perunajauhot, sokeri ja maito. Lisää mantelilastut.
- Nosta paistunut pohja uunista ja levitä toscakastike pohjalle ja paista vielä 5 minuuttia.
- Leikkaa levy pieniksi kekseiksi.
Hei ja onneksi olkoon uudelle blogille!! Löysin tieni tänne Hyvä Terveys -lehden kautta. Kivoja reseptejä täältä blogistakin löytyy, kiitos niistä!
VastaaPoistaKevät lähellä, kohta on taas vihreää yllin kyllin, niin sydämessä kuin lautasellakin! Aurikoista kevättä,
terv.
TiV
Lämmin kiitos! Uusimmassa Hyvä terveys-kevytkokki-lehdessä on ruokaohjeita (se pikajäätelö on hävyttömän helppoa ja hyvää!) ja pian pitäisi ilmestyä uusin Voi Hyvin-lehti, jossa myös nassutellaan hävyttömän hyvillä ja helpoilla herkuilla.
VastaaPoista