Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 16. huhtikuuta 2010

Uunijuurekset unelmaillalliselle




















Tätä herkkua teen usein illalliselle ja viikonloppuisin. Joskus tarjoan pelkällä valkosipuli-kermaviilikastikkeella. Joskus innostun tekemään uunikalaa tai paneroitua tofua juuresten seuraksi.

G L V


6 perunaa
2 sipulia
4 porkkanaa
pieni pala lanttua
6 kokonaista valkosipulinkynttä
1 dl rypsiöljyä
2 tl yrttisuolaa

  1. Säädä uuni 200 asteeseen.
  2. Puhdista ja lohko juurekset. Huuhtele juureslohkot kylmässä vedessä ja taputtele kuivaksi astiapyyhkeellä.
  3. Jätä valkosipulinkynnet kokonaisiksi.
  4. Nosta juurespalat uunipellille. Ripottele valkosipulinkynnet joukkoon. Pirskottele öljy kasvisten päälle ja ripottele suola.
  5. Paista noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti