Tätä herkkua teen usein illalliselle ja viikonloppuisin. Joskus tarjoan pelkällä valkosipuli-kermaviilikastikkeella. Joskus innostun tekemään uunikalaa tai paneroitua tofua juuresten seuraksi.
G L V
6 perunaa
2 sipulia
4 porkkanaa
pieni pala lanttua
6 kokonaista valkosipulinkynttä
1 dl rypsiöljyä
2 tl yrttisuolaa
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Puhdista ja lohko juurekset. Huuhtele juureslohkot kylmässä vedessä ja taputtele kuivaksi astiapyyhkeellä.
- Jätä valkosipulinkynnet kokonaisiksi.
- Nosta juurespalat uunipellille. Ripottele valkosipulinkynnet joukkoon. Pirskottele öljy kasvisten päälle ja ripottele suola.
- Paista noin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti