Tämä jälkiruoka kannattaa tehdä keitetyn riisin jämistä, niin ekologinen keittiöteko on tehty. Mitään ei mene hukkaan, eikä pientä määrää riisiä tarvitse keittää erikseen. Tämä oli lapsuuteni yksi ihanimmista jälkiruoista ja teen tätä aika usein näin aikuisenakin.
G L V
3 dl keitettyä puuroriisiä tai täysjyväriisiä (edelliseltä aterialta jäänyt sopii hyvin, jos on suolatonta)
2 dl kylmää luomukermaa tai vatkautuvaa soijakermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl raakaruokosokeria
4 luomuappelsiinia
- Keitä riisi, jos valmiiksi keitettyä ei ole.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, samalla lisäten sokerit. Huomaat, että vaahto on valmista, kun se ei ole enää juoksevaa.
- Kuori appelsiinit ja silppua lohkot keittiösaksilla.
- Sekoita keitetty, kylmäksi jäähtynyt riisi ja appelsiinit kermavaahtoon.
- Anna jäähtyä jääkaapissa noin tunnin verran.
- Koristele pähkinärouheella tai appelsiiniviipaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti