Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 4. toukokuuta 2010

Kasvisten höyryttäminen


Kasvikset kannattaa höyryttää keittämisen sijaan. Silloin tärkeät vitamiinit ja hivenaineet säilyvät, samoin kasvisten kaunis väri. Kasvikset on hyvä jättää myös vähän napakoiksi, niin että hampailla on hieman vastusta. Herkullinen ja helppo uuniruoka syntyy siten, että höyryttää kasvikset, nostaa ne uunivuokaan ja lorauttaa päälle vähän yrttisuolalla maustettua kermaa tai sulatejuustoa ja höyrytysvettä, ropsauttaa joukkoon quinoaa, hirssiä tai couscousia. Homman voi kruunata juustoraasteella, jos haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti