Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Pitsikeksit soijavaahdolla ja marjoilla


Helppo pikakakku äitienpäiväksi. Lapsetkin osaavat tehdä tämän ominpäin.

G L V

100 g maidotonta margariinia
1½ dl reilun kaupan sokeria
2½ dl kaurahiutaleita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl soijakermaa

Lisäksi: Vaahtoutuvaa soijavaahtoa tai kermavaahtoa
  1.  Säädä uuni 150 asteeseen. 
  2. Sulata margariini kattilassa. 
  3. Sekoita kaurahiutaleet ja perunajauho keskenään. 
  4. Sekoita margariinisula ja soijakerma hiutaleisiin. 
  5. Nosta taikinasta leivinpaperille uunipellille nokareita. Jätä hyvin tilaa, sillä lastut leviävät paistuessaan keksimäisiksi.
  6. Paista uunissa 15 minuuttia. 
  7. Lastut kovettuvat jäähtyessään, joten nosta ne pois pelliltä vasta jäähtyneinä. 
  8. Vatkaa soijavaahto kuohkeaksi ja tarjoile marjojen kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti