Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 5. heinäkuuta 2010

Marionin pesto


















G L

4 ruukkua basilikaa
1 nippu persiljaa
4 ruukkua rucola-salaattia
1 pussi manteli- tai hasselpähkinärouhetta
2-4 tl merisuolaa
150 g raastettua mustaleimaemmentalia
2 valkosipulinkynttä
noin 3-4 dl rypsiöljyä
  1. Sekoita tehosekoittimessa silputtu basilika, persilja ja rucola sekä manteli- tai pähkinärouhe ja merisuola. Lisää juustoraaste, murskatut valkosipulinkynnet ja sekoita.
  2. Lisää öljy ohuena nauhana samalla tehokkaasti sekoittaen, kunnes saat mieleisesi paksuisen ja tasaisen kastikkeen. 
  3. Pesto sopii leivän päälle, pastaan tai vaikka uusien perunoiden kanssa. Se säilyy jääkaapissa 3-4 viikkoa. 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Marion Nylund
Kuvaaja: Liisa Valonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti