5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g tuorehiivaa
1 dl seesami- tai rypsiöljyä
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa tai siirappia
4 dl hirssihiutaleita
pari kourallista puolukoita
7-10 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
- Murenna ja liuota hiiva veteen.
- Lisää mukaan öljy, suola, hunaja ja hirssihiutaleet.
- Lisää puolukat taikinaan.
- Alusta taikina jauhoilla kimmoisaksi.
- Lisää jauhoja tarvittaessa, mutta varoen, ettei taikinasta tule liian kovaa.
- Kohota leipiä 30 minuuttia lämpimässä paikassa pyyhkeen alla.
- Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan ja leivo leiväksi. Anna kohota.
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Paista leipiä 30 minuuttia.
Ohje on Marianne Kiskolan keittokirjasta "Papu, porkkana ja hillopulla" - kasvisruokaa perheelle (Tammi 2008)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti