Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 24. elokuuta 2010

Tofurulla pannukakku-pohjaan


 L 

PANNUKAKKU: 
3 luomukananmunaa
8 dl luomumaitoa tai soijamaitoa
4½ dl täysjyväjauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
  1. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja vispaa munamaitoon. 
  3. Jätä taikina hetkeksi lepäämään. 
  4. Säädä uuni 225 asteeseen. 
  5. Sulata voi ja lisää taikinaan. 
  6. Nosta muutama voinpalanen uunipannuun. 
  7. Laita uunipannu voipaloineen kuumaan uuniin. Kun voi on sulanut, nosta uunipannu pois ja levitä voi tasaisesti pannulle. 
  8. Kaada taikina pannuun, nosta uuniin ja paista noin 25 minuuttia. Puhko haarukalla ilmakuplat, jos niitä nousee paistaessa. 
  9. Valmista pannukakun paistuessa täyte. 
TÄYTE:
1 sipuli

2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 pkt (270g) savutofua
1 ruukku tuoretta persiljaa
  1. Kuori ja silppua sipulit.
  2. Kuullota sipulisilppu rypsiöljyssä.
  3. Silppua persilja saksilla joukkoon. 
  4. Levitä täyte lämpimän pannukakun päälle ja rullaa pannukakku. Tarjoile ja herkuttele hyvässä seurassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti