Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

N.o 2 Cupcakes




















Kun oli puhetta cupcakes'ien kuorrutuksen kestävyydestä pakkasessa, tuli pyyntö helposta ohjeesta keliakiaperheelle. Tässäpä tämä N.o 2-cupcaken ohje. Enjoy!

G L 

½ levyä reilun kaupan tummaa suklaata (50g)
2 rkl raastettua sitruunan kuorta
2 dl perunajauhoja
2 riisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kaakaojauhetta
aavistus suolaa
vajaa 2 dl sokeria
2 luomukananmunaa
2 rkl huoneenlämpöistä margariinia
2-3 dl soijamaitoa

Kuorrutus: 
Kermavaahtoa TAI
2 dl tomusokeria
2 dl tuorejuustoa
koristeluun marjoja, karkkeja tai esim. sitruunamelissaa
  1. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  2. Raasta suklaa ja pestyn sitruunan kuori. Sekoita suklaa-sitruunaraaste kuivien ainesten kanssa. 
  3. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi, lisää margariini ja jauhot. Lopuksi lisää varovasti soijamaitoa. Koska soijamaito sitoo tiukasti, ei haittaa, vaikka taikina olisi hieman löysää tässä vaiheessa. 
  4. Nosta taikinaa vuokiin ja paista 25 minuuttia.
  5. Valmista kuorrutus vatkaamalla tomusokeri ja tuorejuusto keskenään tahnaksi. 
  6.  Anna cupcakien jäähtyä ja levitä kuorrute vasta sitten. Koristele marjoilla tai yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti