Marjametsässä mukana Kia-ystävä ja kummityttöni Ella
L V
noin 20 kpl
1 omena
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
5 dl sämpyläjauhoja
5 dl vaaleita speltjauhoja
50 g margariinia
kourallinen puolukoita
- Kuori ja raasta omena.
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se suoraan jauhojen joukkoon. Kuivahiivan kanssa muista käyttää kuumempaa vettä!
- Lisää suola ja sokeri.
- Alusta jauhot joukkoon ja lisää viimeiseksi margariini ja puolukat.
- Anna taikina kohota lämpimässä paikassa astiapyyhkeen alla.
- Jauhota pöytä ja vaivaa taikina. Lisää tarvittaessa jauhoja ½-1 dl, jos taikina tuntuu liian löysältä. Varo kuitenkin lisäämästä liikaa, jottei sämpylöistä tule kovia.
- Jaa taikina kahtia tangoiksi ja paloittele tangot noin 20 palaan. Pyöräytä sämpylän muotoon.
- Nosta sämpylät leivinpaperille, uunipellille. Nosta astialiina sämpylöiden päälle ja anna kohota.
- Voitele sämpylät ennen uuniin nostamista hunajavedellä (loraus lämmintä vettä + 1 rkl hunajaa) tai siirappivedellä.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Paista sämpylöitä noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti