Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 9. syyskuuta 2010

Puolukkasämpylät




















Marjametsässä mukana Kia-ystävä ja kummityttöni Ella

L V
noin 20 kpl

1 omena
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
5 dl sämpyläjauhoja
5 dl vaaleita speltjauhoja
50 g margariinia
kourallinen puolukoita
  1. Kuori ja raasta omena. 
  2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se suoraan jauhojen joukkoon. Kuivahiivan kanssa muista käyttää kuumempaa vettä!
  3. Lisää suola ja sokeri. 
  4. Alusta jauhot joukkoon ja lisää viimeiseksi margariini ja puolukat. 
  5. Anna taikina kohota lämpimässä paikassa astiapyyhkeen alla. 
  6. Jauhota pöytä ja vaivaa taikina. Lisää tarvittaessa jauhoja ½-1 dl, jos taikina tuntuu liian löysältä. Varo kuitenkin lisäämästä liikaa, jottei sämpylöistä tule kovia.
  7. Jaa taikina kahtia tangoiksi ja paloittele tangot noin 20 palaan. Pyöräytä sämpylän muotoon. 
  8. Nosta sämpylät leivinpaperille, uunipellille. Nosta astialiina sämpylöiden päälle ja anna kohota. 
  9. Voitele sämpylät ennen uuniin nostamista hunajavedellä (loraus lämmintä vettä + 1 rkl hunajaa) tai siirappivedellä.
  10. Kuumenna uuni 225 asteeseen. 
  11. Paista sämpylöitä noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti