Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 7. syyskuuta 2010

Suppilovahverokeitto - sienikeitto sesonkiin


















G L V

1 l suppilovahveroita tai muita sieniä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl margariinia tai voita
2 rkl vehnä- tai riisijauhoa
1 rkl kuivattua rakuunaa
8 dl vettä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 kasvisliemikuutio
250 g voimakasta koskenlaskija-juustoa tai soijasulatejuustoa
1 prk (250ml) luomukermaa tai soijakermaa
  1. Puhdista sienet.
  2. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipuli.
  3. Kuumenna kasari ja höyrytä kosteus sienistä. 
  4. Kuumenna margariini paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipulisilppu. Lisää sienet. 
  5. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. 
  6. Lisää rakuuna, vesi, mustapippuri ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. 
  7. Keitä hiljalleen 20 minuuttia, sekoitellen. 
  8. Lisää sulatejuusto, lämmitä ja tarjoile leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti