Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 1. lokakuuta 2010

Gratinoidut tortellinit


















400 g tuoreita juustotäytteisiä tortellineja

KASTIKE:
1 tlk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyreetä
2 kasvisliemikuutiota
3-5 puristettua valkosipulinkynttä
2½ dl ranskankermaa
250 g kantarelleja, tatteja tai tuoreita herkkusieniä
75 g voita
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
100 g raastettua parmesaanijuustoa
  1. Kiehauta tomaattimurska, pyree, kasvisliemikuutiot ja puristetut valkosipulinkynnet. Lisää ranskankerma ja anna hautua 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Laita sienet paistumaan puoleen voimäärästä. Jos käytät metsäsieniä, keitä niistä ensin enin neste pois kuivalla pannulla ja lisää vasta sitten joukkoon puolet voista. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. 
  3. Keitä tortellineja pari minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohje määrää. Valuta hyvin. 
  4. Laita puolet pastasta voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle puolet tomaattikastikkeesta ja sienistä. Lisää loput pastasta ja sen pinnalle sienet ja tomaattikastike. 
  5. Peitä vuoka parmesaaniraasteella ja tiputtele loput voista nokareina pinnalle. Gratinoi uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Sari Puumalainen ja Risto Kaskilahti
Kuvaaja: Liisa Valonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti