400 g tuoreita juustotäytteisiä tortellineja
KASTIKE:
1 tlk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyreetä
2 kasvisliemikuutiota
3-5 puristettua valkosipulinkynttä
2½ dl ranskankermaa
250 g kantarelleja, tatteja tai tuoreita herkkusieniä
75 g voita
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
100 g raastettua parmesaanijuustoa
- Kiehauta tomaattimurska, pyree, kasvisliemikuutiot ja puristetut valkosipulinkynnet. Lisää ranskankerma ja anna hautua 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita sienet paistumaan puoleen voimäärästä. Jos käytät metsäsieniä, keitä niistä ensin enin neste pois kuivalla pannulla ja lisää vasta sitten joukkoon puolet voista. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- Keitä tortellineja pari minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohje määrää. Valuta hyvin.
- Laita puolet pastasta voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle puolet tomaattikastikkeesta ja sienistä. Lisää loput pastasta ja sen pinnalle sienet ja tomaattikastike.
- Peitä vuoka parmesaaniraasteella ja tiputtele loput voista nokareina pinnalle. Gratinoi uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Reseptin alkuperä: Sari Puumalainen ja Risto Kaskilahti
Kuvaaja: Liisa Valonen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti