Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 2. lokakuuta 2010

Mansikkakakku ilman uunia














G L

POHJA:
200 g Marie-keksejä tai gluteenittomia keksejä

½-1 dl sulaa margariinia

TÄYTE: 
150 g pakastemansikoita
1 rkl sitruunamehua
2 dl maustamatonta jogurttia tai soijajogurttia
3 luomukananmunan keltuaista
2 dl tomusokeria
1 dl vettä
5 rkl agar agar-hiutaleita
  1. Sulata margariini kattilassa ja murenna keksit joukkoon. 
  2. Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele muruseos tiukaksi pohjaksi leivinpaperin päälle. 
  3. Valmista täyte: Sekoita mansikat ja sitruunamehu tehosekoittimessa. Lisää jogurtti.
  4. Erota valkuaiset keltuaisista, mutta älä heitä valkuaisia pois. NIistä voi tehdä marenkeja. 
  5. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää mansikka-jogurttiseoksen joukkoon. 
  6. Kiehauta pienessä kattilassa vesi. Älä anna kuplia, vaan pidä tasalämmöllä. Sekoita agar-agarhiutaleet ja keitä hiljalleen 7-10 minuuttia. 
  7. Kun agar agar on liennut täydellisesti veteen, toimi nopeasti, koska agar agar jähmettyy hetkessä. Kaada seos tehosekoittimeen seoksen joukkoon, surauta kerran ja kaada täyte välittömästi muruseoksen päälle. 
  8. Nosta piiras jäähtymään ja jähmettymään. 
  9. Koristele marjoilla tai marengeilla. 
MITÄ AGAR AGAR ON? Agar agar on hiutalemaisessa muodossa oleva merilevä, jota käytetään liivatteen tavoin. Agar agar sopii myös kasvissyöjälle ja vegaanille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti