Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Marengin valmistus

Säästä kananmunien valkuaiset ja valmista niistä marenkeja


















3 luomukananmunan valkuaista
3 rkl tomusokeria
ripsaus suolaa
  1. Vatkaa valkuaiset, sokeri ja suola kovaksi vaahdoksi, niin ettei se valu kiposta ulos, vaikka käännät sen ylösalaisin. 
  2. Pursota tai nosta vaahto leivinpaperille pieniksi keoiksi.
  3. Paista 100 asteisessa uunissa 1 tunti ja pienennä sen jälkeen uunin lämpötila 50 asteeseen. Anna tekeytyä uunissa vielä tunnin. Nosta uunista ja anna jäähtyä ennen kuin nostat kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti