Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 26. lokakuuta 2010

Reilun kaupan viikot


Reilu kauppa on sydämen asialla minulle. Muutoin en olisi muutama vuosi sitten perustanut FairMarya ja ravannut ympäri kolmansia maita tapaamassa paikallisia yrittäjiä, naisia, lapsia, kouluja, järjestöjä ym. Ja pariin otteeseen meinannut hengestäni päästä:) Olen kirjoittanut Ennenvanha.fi:ssä lokakuun ajan viikoittain reilusta kaupasta - ja sen merkityksestä kolmansien maiden naisille ja lapsille. Koska olen omin silmin saanut seurata, millaisia mullistavia vaikutuksia asialla on ihmisten elämänlaadun parantamiseen ja tämän maailman järkeväksi saamiseen, mielelläni kerron asioista niille, jotka haluavat kuulla. Historian valossa on suorastaan ihme, ettemme me ole edelleen kehitysmaa - kuten olimme vain muutama vuosikymmen sitten. Kurkataan olkamme yli äitiemme ja isoäitiemme elämään, sen kauemmas ei aikamatkailussa tarvitse mennä. 

 
Kuvat Keskon messuilta Tampereelta syksyllä 2010, joissa Marianne kertoi reilusta kaupasta ja reilusta kokkaamisesta reilun kaupan standilla ruokatoimittajan roolissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti