Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 9. lokakuuta 2010

Türlü - turkkilainen vihannespata

Turkkilainen Türlü tehdään kausivihanneksista sen mukaan, mitä puutarhasta tai torilta sattuu löytymään.


 G L V

3 munakoisoa
1 iso kesäkurpitsa
2 perunaa
1 porkkana
2 vihreätä chilipaprikaa
1 sipuli
2 tomaattia
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl paprikajauhetta
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
ripsaus sokeria
  1. Kuori munakoiso siten, että jätät pinnan raidalliseksi: joka toinen veitsen veto ylhäältä alas kuoritaan, joka toinen jätetään. Viipaloi munakoiso ja laita se kylmään veteen odottamaan.
  2. Kuori ja pilko kesäkurpitsa, peruna, porkkana ja chili.
  3. Kuori ja raasta sipuli raastinraudalla.
  4. Silppua tomaatit.
  5. Laita pannuun oliiviöljyä ja kuullota siinä nopsasti sipulisilppu, tomaattipyre, paprikamauste ja tuore tomaatti.
  6. Heitä sekaan peruna, porkkana ja paista niitä hetki.
  7. Lisää munakoiso, kesäkurpitsa ja chilipaprika.
  8. Mausta suolalla. Halutessasi ripsaise joukkoon hyppysellinen sokeria, se taittaa tomaatin happamuuden ja pyöristää makua.
  9. Jos tomaatit eivät ole tarpeeksi mehukkaita, lisää vähän vettä, kansi päälle ja pata porisemaan. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Maista suola ja lisää tarvittaessa. 
  10. Tarjoile riisin tai makorin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti