Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 8. lokakuuta 2010

Cacik - tsatsiki turkkilaisittain


















Olemme tottuneet, että tsatsiki on jämäkkää ja juoksematonta, mutta turkkilaisessa keittiössä tsatsiki nimenomaan tehdään kastikemaiseksi eli melko vetiseksi lisäämällä siihen reippaasti vettä.



4 kahvikuppia turkkilaista maustamatonta jogurttia
1 iso kurkku
2 rkl kuivattua minttua
½-1 tl suolaa
vettä tarpeen mukaan
  1. Kuori ja leikkaa kurkku pienen pieniksi kuutioiksi.
  2. Sekoita kulhossa kurkku ja turkkilainen jogurtti.
  3. Lisää loraus vettä ja sekoita hyvin esim. haarukalla.
  4. Lisää joukkoon reilusti kuivattua minttua.
  5. Lisää suola ja maista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti