1 iso kukkakaali
2 kasvisliemikuutiota
½ rasiaa Koskenlaskija-sulatejuustoa
ripaus valkopippuria
- Keitä kukkakaali puolikypsäksi kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä. Kukkakaali saa peittyä vedellä. Nosta kukkakaali lävikköön valumaan ja ota talteen kolme dl keitinlientä.
- Lisää keitinliemeen valkopippuri ja kuutioitu Koskenlaskija. Jos haluat täyteläisemmän maun, voit korvata osan keitinliemestä kermalla tai lisätä sulatejuuston määrää.
- Kuumenna, kunnes juusto on sulanut ja keiton on tasainen. Laita kukkakaali voideltuun uunivuokaan ja kaada juustokastike sen päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kuorrutus saa hieman väriä.
Reseptin alkuperä: Samuli Haataja, The Crash-yhtye
Kuvaaja: Liisa Valonen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti