Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Juustoinen uunikukkakaali

G L

1 iso kukkakaali
2 kasvisliemikuutiota
½ rasiaa Koskenlaskija-sulatejuustoa
ripaus valkopippuria
  1. Keitä kukkakaali puolikypsäksi kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä. Kukkakaali saa peittyä vedellä. Nosta kukkakaali lävikköön valumaan ja ota talteen kolme dl keitinlientä. 
  2. Lisää keitinliemeen valkopippuri ja kuutioitu Koskenlaskija. Jos haluat täyteläisemmän maun, voit korvata osan keitinliemestä kermalla tai lisätä sulatejuuston määrää. 
  3. Kuumenna, kunnes juusto on sulanut ja keiton on tasainen. Laita kukkakaali voideltuun uunivuokaan ja kaada juustokastike sen päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kuorrutus saa hieman väriä. 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Samuli Haataja, The Crash-yhtye
Kuvaaja: Liisa Valonen






































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti