Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 2. marraskuuta 2010

Mieletön polenta-mozzarella-tomaattivuoka


















Pahoittelen kuvan huonoa laatua - mutta ruoka oli niin jumalaista, että oli pakko napsaista kännykällä kuvat ennen ja jälkeen. Herran tähden, tuli hyvää polentaa! Herkun juju on kärsivällisyys uunissa pidon kanssa.

G

1 l vettä 
1 tl suolaa
2 dl polentajauhoja eli maissiryynejä
1 dl raastettua parmesaania esim. Pecorino Romano
2 mozzarellaa tai halloumia
4 tomaattia
  1. Säädä uuni 250 asteeseen. 
  2. Kiehauta vesi ja suola. Lisää polentajauho nopeasti vispaten. Vispaa kunnes puuro sakenee. Anna kiehua miedolla lämmöllä, koko ajan sekoitellen, mielellään vispilällä. 
  3. Raasta ja sekoita joukkoon parmesaani.
  4. Viipaloi mozzarellat. Jos käytät halloumia, vähennä suolan määrä puoleen puurossa. 
  5. Pese ja viipaloi tomaatit.
  6. Nosta leivinpaperi pyöreään irtopohjavuokaan. 
  7. Kaada puolet polentapuurosta pohjalle. 
  8. Lado mozzarellaviipaleet puuron päälle.
  9. Kaada loppu polentapuuro juustoviipaleiden päälle.
  10. Lado tomaattiviipaleet päälle. 
  11. Paista uunissa 35-40 minuuttia. Käännä virta pois ja anna jähmettyä vielä jälkilämmössä 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti