Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 13. marraskuuta 2010

Uuniperunat smetanakastikkeella Isänpäivälounaaksi

Voit tarjoilla uuniperunat isänpäivälounaalla, sillä ne ovat helppo valmistaa. Sillä aikaa kun ne kypsyvät uunissa, voit valmistaa lisukkeita - salaattia (eilisen juustosalaatti-ohje sopii hyvin uuniperunoiden kanssa) ja jos isä pitää lihasta, kalasta tai tofusta, valmista niitä. Hyvää isänpäivää!


















G L 

8-12 kpl isoja uuniperunoita
rypsiöljyä
karkeaa merisuolaa

KASTIKE:
3 dl smetanaa tai pehmeää tofua

1 iso maustekurkku
3 valkosipulinkynttä
1 rkl juoksevaa hunajaa
½ tl yrttisuolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
  1. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  2. Pese perunat juuriharjalla, mutta jätä kuori.
  3. Sipaise perunat öljyllä ja viillä niihin iso ristiviilto.
  4. Kaada karkea merisuola uunivuokaan ja nosta perunat suolan päälle.
  5. Anna kypsyä uunissa 1½ tuntia.
  6. Valmista kastike: Kuivaa maustekurkku ja kuutioi pieneksi. Purista valkosipulin kynnet ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Jätä vetäytymään jääkaappiin kunnes perunat ovat kypsät. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti