Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 6. joulukuuta 2010

Phat Thai Lauran tapaan




















noin 150 g munanuudeleita tai riisinuudeleita
3 rkl öljyä
1 pkt (270g) marinoitua tai savutofua
500 g Thai-pakastevihanneksia tai saman verran tuoreita vihanneksia
1 kevätsipuli
1½ dl mungpavun ituja
1 rkl tamaria tai limetin mehua
2 rkl soijakastiketta
1½ rkl kasvisfondia
1 luomukananmuna
  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele tofu ja wokkaa se öljyssä. Kun tofu alkaa ruskistua, lisää vihannekset ja ja silputtu sipuli. Kuullota.
  2. Lisää keitetyt nuudelit ja idut sekä mausteet, soijakastike ja kasvisfondi. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää hieman vettä. 
  3. Paista kananmuna toisella pannulla koko ajan paistinlastalla sekoittaen. Kun muna on muuttunut pieneksi hakkelukseksi, sekoita se nuudeleiden sekaan.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Laura Voutilainen, laulaja
Kuvaaja: Liisa Valonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti