G L V
250 g porkkanoita
200 g margariinia tai voita
2 dl mantelilastuja
4 luomukananmunaa
3½ dl reilun kaupan raakaruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
½ luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
Päällys:
200 g sulatejuustoa
50 g margariinia tai voita
2 dl tomusokeria
½ luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
Vegaanivinkki: Korvaa kananmunat: 2 pkt pehmeää tofua ja 5 tl leivinjauhetta. Sulatejuusto: 1 pkt pehmeää tofua.
- Kuori ja raasta porkkanat raastimen pienellä terällä.
- Sulata margariini ja anna jäähtyä.
- Lisää porkkanaraaste margariinisulan joukkoon.
- Säädä uuni 175 asteeseen.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhot ja pestyn sitruunan raastettu kuori. Murenna mantelilastut ja lisää jauhojen joukkoon.
- Sekoita kuivat ainekset kananmunavaahtoon ja lisää sitruunamehu sekä margariininen porkkanaraaste.
- Voitele ja sokeroi noin 20x30 cm uunivuoka (lasagnevuoka).
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 20-25 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä.
- Valmista täyte: Vatkaa kaikki ainekset keskenään ja levitä lastalla ne kakun päälle. Paloitte kakusta pieniä kakkupaloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti