Jos kaappiin on jäänyt joulun jäljiltä luumumarmeladia ja mietit kevätsiivouksen yhteydessä, mitä sille tekisit, tässä luumuisen kääretortun ohje:
G L
TAIKINA:
4 luomukananmunaa
1½ dl reilun kaupan sokeria
1½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
TÄYTE:
½ prk (à 300g) luumumarmeladia
200 g reilun kaupan tummaa suklaata (kaakaota 70%)
1 prk (200g) kermaviiliä tai soijajogurttia (jos olet makealle perso - koska luumu on aika tuhtia - voit käyttää myös valmiiksi maustettuja soijajogurtteja tai rahkoja)
LISÄKSI:
Hienoa sokeria ja appelsiinimehua
- Säädä uuni 225 asteeseen.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Siivilöi sokerivaahtoon ja sekoita hyvin.
- Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.
- Paista uunissa noin 6 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte:
- Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita kermaviilin kanssa.
- Nosta kääretorttu uunista.
- Sirottele toiselle leivinpaperille hienoa sokeria ja kumoa kypsä torttulevy sen päälle.
- Kostuta torttulevy mehuu kostutetulla pullasudilla.
- Levitä jäähtyneelle torttulevylle ensin marmeladi, sitten suklaa-kermaviiliseos ja rullaa.
- Koristele esim. kookoshiutaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti