Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 15. lokakuuta 2010

Sieni-savutofupiiras Evita-lehdessä syyskuu 2010


 
Alkuperäiset herkkukori-ohjeeni on julkaistu syyskuun Evita-lehdessä 2010. Tässä sieni-savutofupiiraan ohje. Piiraan pohjan voi valmistaa sekä vehnä-ohrapohjana että gluteenittomana:
G L V

Vehnä-ohrapohja:
150 g margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl ohrajauhoja
2 rkl vettä
Gluteeniton pohja: 
2 dl riisijauhoja
½ dl perunamuusijauhetta
2 rkl margariinia
½ pkt pehmeää tofua

Täyte: 
1 pkt (270g) savutofua tai maustamatonta tofua
½ l suppilovahveroita, lampaankääpiä, kantarelleja tai muita sieniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl sinappia

Kastike:
1 prk (200 ml) soijakermaa
1 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
  1. Säädä uuni 175 asteeseen. 
  2.  Nypi keskenään jauhot ja margariini. Lisää vesi. 
  3. Voitele ja korppujauhota piirasvuoka (jos teet gluteenittoman version, käytä korppujauhotukseen riisijauhoa). Taputtele taikina märillä käsillä vuoan pohjalle ja esipaista noin 10 minuuttia. 
  4. Viipaloi tofu. Silppua sienet. 
  5. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota. Lisää joukkoon sienet ja paista tarvittaessa neste pois kuumalla, nopealla lämmöllä. 
  6. Levitä sinappia esipaistetulle pohjalle ja sen jälkeen tofuviipaleet ja sieni-sipulisilppu. 
  7. Sekoita kastike ja levitä se piiraan päälle. 
  8. Paista 40 minuuttia.
Keliakiavinkki: Savutofu sisältää soijakastiketta, jossa on vehnää. Käytä maustamatonta tofua, jonka paistat ja maustat suolalla ja mausteilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti