Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 25. marraskuuta 2010

Peruna-tofupata vauvalle ja koko perheelle



















Aikuisen ja vauvan versio peruna-tofupadasta. Samalla kun teet aikuisille tai isommille lapsille ruokaa, valmista myös vauvan annos - ilman chiliä:) 
L V

3 porkkanaa
4 perunaa
½ kaali
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 kesäkurpitsa
1 tlk kookosmaitoa
5 valkosipulinkynttä
1-2 pkt (a’270g) savutofua tai maustamatonta tofua
1-2 tuoretta chiliä
ripsaus yrttisuolaa
  1. Säädä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori ja kuutioi bataatit ja perunat.
  3. Esikeitä porkkanoita ja perunaa 1 litrassa vettä 10 minuuttia.
  4. VAUVAN VERSIO: Nosta pienempään kattilaan muutama bataatin ja perunan pala ja loraus keitinvettä. Silppua mukaan kaalia sekä kesäkurpitsaa. Lisää mukaan 2 rkl kookosmaitoa ja palanen tofua. Jätä hautumaan kannen alle.
  5. Kaada kannelliseen uunipataan bataatit ja perunat sekä ½ litraa keitinvettä. Suikaloi mukaan loput kaalista ja kesäkurpitsasta sekä murskaa valkosipulinkynnet. Kuutioi tofu ja murenna kasvisliemikuutio.
  6. Poista chileistä siemenet ja kannat. Suikaloi renkaiksi pataan.
  7. Hauduta uunissa 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti