Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Hedelmäinen pullakranssi


Pullakranssi on melko vaivaton valmistaa ja siitä tulee hyvälle mielelle. Kun kauniin kranssin nostaa juhlapöytään tai kahvitteluhetkeen, unohtuvat maalliset murheet. Sen lisäksi ei tarvitse olla sen seitsemään sorttia, koska itsessään se vetää huomion puoleensa. Ohje julkaistu Maalaisunelmassa joulukuussa 2010.

Valmista pullataikina. Letitä pitko kolmesta samankokoisesta taikinatangosta. Kierrä pullaletti kranssiksi ja voitele kananmunalla. Koristele kirsikoilla ja rusinoilla mielellään paistamisen jälkeen, niin rusinat eivät pala. Voit muotoilla kranssin paistonkestävän kulhon ympärille ja jättää kulhon paikoilleen paistamisen ajaksi, jottei pulla turpoa keskeltä kiinni. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti