Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 3. tammikuuta 2011

Fatuch


















 6 hengelle

1 nippu persiljaa
1 nippu tuoretta minttua
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
1½ puristettua sitruunaa
½ dl oliiviöljyä
1 dl granaattiomenakastiketta (oriental-kaupoista)
100 g paahdettua tai kovettunutta pitaleipää
1 tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 rkl ruusunmarjamaustetta "summak" (oriental-kaupoista)
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
5 tomaattia
½ nippua retiisejä
½ amerikansalaatti
  1. Pilko kasvikset ja yrtit pieneksi silpuksi ja laita ne suurehkoon kulhoon. 
  2. Murenna kevyesti paahdettu pitaleipä ja purista sitruunoista mehu. Lisää pitaleipä, sitruunamehu, öljy ja mausteet muiden aineksien joukkoon. 
  3. Ohenna granaattiomenakastike desilitralla vettä ja lisää kulhoon. 
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile Fatuch suoraan pöytään. 
  5. Jos valmistat ruoan ennen vieraiden saapumista, pidä raaka-aineet erillään ja sekoita ne vasta juuri ennen tarjoilua. Näin vältyt siltä, että ruoka vettyy. 
SAHTEEN!! (on arabiaa ja tarkoittaa Hyvää ruokahalua!)

Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Mehdi Younes
Kuvaaja: Liisa Valonen
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti