Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 11. helmikuuta 2011

Marianne kokkaa Radio JKL:ssä kesään asti

http://www.radiojkl.fi/index.php?option=com_sbscompetition&tmpl=competition&cid=196

Maukkaat eväät viikonvaihteeseen tarjoilee ruokatoimittaja Marianne Kiskola Jämsän Patalahdesta.

Ruokareseptit kuulet taajuudella perjantaisin kello 13.30 ja uusintana lauantaisin kello 10.30.

Mariannen maistuvia ruokia pääset myös nauttimaan Patalahden maankuulusta noutopöydästä.

MARJAMANNIS
G L V

1 l vettä

¼ tl suolaa

1½ dl maissiryynejä eli polentaa

1-2 dl raakaruokosokeria (marjojen makeuden mukaan)

3 dl punaisia marjoja survottuina – mansikoita, punaherukoita, puolukoita tai vadelmia

(1-2 dl punaista mehua)

LISÄKSI:

Luomumaitoa tai kauramaitoa

1) Kiehauta vesi ja lisää suola ja maissiryynit koko ajan vatkaten.

2) Keitä puuroa miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

3) Lisää marjasurvos ja sokeri. Jos käytät puolukoita tai herukoita, laita sokeria 1½ dl.

4) Jäähdytä puuro ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Polenta eli maissiryyni imee nestettä voimakkaasti itseensä. Jos käytät marjoja, jotka eivät ole kovin mehuisia, lisää mehua vatkauksen yhteydessä.

5) Tarjoa mannis kylmän maidon kera.

Marianne Kiskola: KOTI - ruokaa koko perheelle (Tammi 2009)

3 kommenttia:

  1. Mulla on tuota polentaa jäänyt kaappiin vanhenemaan. Laitoin sitä yhtenä päivänä italialaisittain puuroa pannulla paistaen ja tomaattikastikkeella höystettynä. Se oli hyvää, mutta pikkuisen työläämpää puuhaa.

    Eipä ole tullut mieleeni tehdä polentasta "vispipuuroa". Mutta kiitos vinkistä! Miltähän tuo maistuisi raparperilla maustettuna?

    VastaaPoista
  2. Tujauta mukaan vaniljaa, niin sitten saattaa toimia. Pikkaisen happamuutta taittaa myös tomusokeri:) Polenta on paistettuna ihanaa, tomaattikastike ja juusto toimivat tosi hyvin! Teen myös silloin tällöin niin, että paistan polentaa kuutioiksi halloumijuuston kanssa ja lisään salaattiin. Nami!!

    VastaaPoista
  3. Jahas, kommenttini katosi bittiavaruuteen. Uudestaan.

    Tein tänään kaapin tyhjennyspuuron tätä ohjettasi soveltaen: puolet mannaryynejä ja puolet polentaa, sokerin ja marjasurvoksen korvasin noin 3 dl puolukkahilloa. Ihan hyvää tuli. Seuraavaksi pitäisi tehdä jotain niille raparpereille.

    VastaaPoista