G L
10 kpl
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kaakoajauhetta
ripaus suolaa
1½ dl raakaruokosokeria
1 pkt (à 300 g) pehmeää tofua
2 rkl rypsiöljyä
2½ dl luomu- tai kauramaitoa
50g tummaa suklaata (kaakaota 70%)
LIMETTIKUORRUTUS:
½ pkt pehmeää tofua
80g huoneenlämpöistä margariinia
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ limetin raastettu kuori ja mehu
vadelmia tai muita marjoja
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet.
- Vatkaa pehmeä tofu ja kuivat aineet keskenään. Lisää rypsiöljy ja maito samalla vatkaten. Raasta tai paloittele taikinaan veitsellä tumma suklaa.
- Nostele taikinaa muffinivuokiin ja paista noin 25 minuuttia.
- Valmista limettikuorrutus: Vatkaa ainekset keskenään. Levitä kuorrutus muffinien päälle vasta kun ne ovat jäätyneet. Koristeiksi sopivat marjat, esimerkiksi vadelmat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti