Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 10. helmikuuta 2011

Suklaamuffinit vadelmilla

 
















G L
10 kpl

4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kaakoajauhetta
ripaus suolaa
1½ dl raakaruokosokeria
1 pkt (à 300 g) pehmeää tofua
2 rkl rypsiöljyä
2½ dl luomu- tai kauramaitoa
50g tummaa suklaata (kaakaota 70%)


LIMETTIKUORRUTUS:
½ pkt pehmeää tofua
80g huoneenlämpöistä margariinia
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ limetin raastettu kuori ja mehu
vadelmia tai muita marjoja
  1. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  2. Sekoita kuivat aineet.
  3. Vatkaa pehmeä tofu ja kuivat aineet keskenään. Lisää rypsiöljy ja maito samalla vatkaten. Raasta tai paloittele taikinaan veitsellä tumma suklaa.
  4. Nostele taikinaa muffinivuokiin ja paista noin 25 minuuttia.
  5. Valmista limettikuorrutus: Vatkaa ainekset keskenään. Levitä kuorrutus muffinien päälle vasta kun ne ovat jäätyneet. Koristeiksi sopivat marjat, esimerkiksi vadelmat.
Ohjeeni on julkaistu ET-lehdessä tammikuussa 2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti