Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 3. helmikuuta 2011

Savutofu-uunivuoka


















L
1 pkt (270g) savutofua
5 perunaa
4 tomaattia
2 rkl rypsiöljyä
nippu kevätsipulia
1 tl yrttisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2-3 dl juustoraastetta
nippu tuoretta lipstikkaa
  1. Säädä uuni 175 asteeseen. 
  2. Viipaloi savutofu. Pese ja viipaloi perunat ja tomaatit.
  3. Sivele uunivuoka rypsiöljyllä. Lado vuokaa vuorotellen tofu-, peruna- ja tomaattiviipaleet. Silppua joukkoon kevätsipuli, ripottele sekaan suola ja pippuri. Lisää lopuksi juustoraaste.
  4. Paista uunin keskiosassa vajaa tunti. Silppua ennen tarjoilua päälle vielä tuoretta lipstikkaa.
  5. VINKKI: Jouduta kypsymistä käyttämällä valmiiksi keitettyjä perunoita. Ruoka valmistuu silloin puolessa tunnissa.
Tämä ohjeeni julkaistiin ET-lehdessä 02/2011

3 kommenttia:

  1. Tyttäreni teki tätä ruokaa tänään. Hyvin onnistui ja hyvältä maistui. =)

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla kommentteja ja kokemuksia! Kiitos! Tämä on kyllä aika "varma (kasvis)nakki" sillä niin kevyesti se valmistuu - ja maistuu ihanalta.

    VastaaPoista
  3. Hanna pyysi minua valitsemaan ensi kerrallakin hänelle jonkin kivan, helpon kasvisruoan ohjeen, jonka hän voi sitten toteuttaa.

    Ville oli kuulema syönyt teillä jotain hyvää kasvisruokaa. Söis vaan meilläkin. =)

    VastaaPoista