Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 5. helmikuuta 2011

Chilinen tofusalaatti


















G L
2-4 annosta

1 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl soijakastiketta
1 pkt maustamatonta tofua
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl sweet chili-kastiketta
1 ruukku salaattia
1 rs (250g) kirsikkatomaatteja
tuoretta korianteria
  1. Paahda auringonkukansiemenet kuumalla ja kuivalla pannulla. Kumoa siemenet astiaan ja mausta soijakastikkeella. 
  2. Paloittele maustamaton tofu ja taputtele se kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna rypsiöljy ja paista tofukuutiot öljyssä kauniin ruskeiksi. Lisää sweet chili-kastike ja pyöräytä tofupalat siinä nopeasti.
  3. Puhdista ja silppua salaatti, tomaatit ja korianteri.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoa. 
VINKKI keliaakikolle: Käytä gluteenitonta soijakastiketta tai yrttisuolaa. 

Ohjeeni on julkaistu ET-lehdessä tammikuussa 2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti