Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Banaani-toffeepalat


Ehkä itse vähentäisin maapähkinävoin määrää tässä ohjeessa - tai miettisin sen käyttöä ylipäätään. Pohja on toimiva, koska siinä on banaani makeuttamassa ja pehmittämässä mukavasti makua. Myös päällisen suklaakuorrute on toimiva ja herkullinen. Toffeekastikkeen herkullinen kinuskimaisuus tulee raakaruokosokerista - nam!

 
Pohja:
75 g margariinia
1 dl täysruokosokeria
1 banaani muussattuna
2 dl täysjyväjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria

Pähkinäkreemi:
2 dl kauravispiä tai muuta vaahtoutuvaa kasvikermaa
1 dl maapähkinävoita

Toffeekastike:
2 dl kaurakermaa
1 dl täysruokosokeria
2 rkl margariinia

Suklaakuorrute:
0,5 dl kaurakermaa
75 d tummaa suklaata

Tee toffeekastike ensin. Mittaa kattilaan kaurakerma ja sokeri. Kuumenna ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Keitä sekoittamatta kunnes seos on tummentunut ja paksuuntunut, noin 15-20 minuuttia. Sekoita margariini joukkoon ja jäähdytä kastike.

Valmista pohja vaahdottamalla margariini ja sokeri. Lisää muussattu banaani ja loput ainekset. Sekoita tasaiseksi. Voitele noin 20 x 20 cm:n uunivuoka ja kumoa taikina siihen. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa kakku vasta hyvin jäähtyneenä.

Tee pähkinäkreemi vatkaamalla kerma ja maapähkinävoi kuohkeaksi tahnaksi. Kuumenna suklaakuorrutetta varten kaurakerma, paloittele siihen suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin toffeekastike, sitten pähkinäkreemi ja päällystä lopuksi suklaakuorrutteella. Leikkaa kuumaan veteen kastetulla terävällä veitsellä paloiksi.

1 kommentti:

  1. Hei!

    Blogisi on aivan ihana ja reseptisi vaikuttavat herkullisilta. Aion leipoa näitä banaani-toffeepaloja sunnuntain vappubrunssille. Olisimme kiinnostuneita yhteistyöstä blogisi kanssa. Voisitko ottaa minuun yhteyttä, niin kerron lisää.

    Terveisin,
    Heli
    heli.halva@goviral.com

    VastaaPoista