250 g lehtitaikinalevyjä
250 g (noin 0,5 l) mansikoita
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl tomusokeria
1 dl kauravispiä tai muuta vaahtoutuvaa kasvikermaa
0,5 pkt soijatuorejuustoa tai 1 dl valutettua maustamatonta soijajugurttia
1 rkl tomusokeria
0,25 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria
0,5 sitruunan raastettu kuori, vain keltainen osa tai 1rkl sitruslikööriä
Koristeeksi
paahdettuja mantelilastuja
Leikkaa mansikat kahtia ja sekoita balsamiviinietikan ja sokerin kanssa ja jätä marinoitumaan noin tunniksi. Jos käytät pakastemansikoita, laita mansikat marinadiin jäisinä.
Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi neliöiksi. Viillä veitsellä kevyesti, ei taikinan läpi,kuhunkin palaan neliö noin sentin päähän reunoista. Voitele reunat soijamaidolla tai vedellä. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 5-10 minuuttia. Jäähdytä. Paina taikinalevyjen kohonnut keskiosa haarukalla alas.
Vatkaa kauravispi, tuorejuusto, sokeri ja sitruunan kuori kuohkeaksi. Täytä leivosten keskiosa kermaseoksella ja nosta marinadista mansikoita kerman päälle. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti