Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 13. toukokuuta 2011

Mansikkaleivokset lehtitaikinalla

Itse en piittaa lehtitaikinasta kuin pinaatti-feta-piiraassa, joten tämä ohje jäi minulle hieman etäiseksi. Mutta täyte oli mansikoineen niin hyvää, että ohje on julkaisun arvoinen! Käyttäisinkin jälkiruokana pelkän täytteen ja mansikat - naminami!


250 g lehtitaikinalevyjä

250 g (noin 0,5 l) mansikoita
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl tomusokeria

1 dl kauravispiä tai muuta vaahtoutuvaa kasvikermaa
0,5 pkt soijatuorejuustoa tai 1 dl valutettua maustamatonta soijajugurttia
1 rkl tomusokeria
0,25 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria
0,5 sitruunan raastettu kuori, vain keltainen osa tai 1rkl  sitruslikööriä

Koristeeksi
paahdettuja mantelilastuja 

Leikkaa mansikat kahtia ja sekoita balsamiviinietikan ja sokerin kanssa ja jätä marinoitumaan noin tunniksi. Jos käytät pakastemansikoita, laita mansikat marinadiin jäisinä.

Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi neliöiksi. Viillä veitsellä kevyesti, ei taikinan läpi,kuhunkin palaan neliö noin sentin päähän reunoista. Voitele reunat soijamaidolla tai vedellä. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 5-10 minuuttia. Jäähdytä. Paina taikinalevyjen kohonnut keskiosa haarukalla alas. 

Vatkaa kauravispi, tuorejuusto, sokeri ja sitruunan kuori kuohkeaksi. Täytä leivosten keskiosa kermaseoksella ja nosta marinadista mansikoita kerman päälle. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti