Marianne Kiskolan ruokablogi
Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.
Tiedostavan kokin oivallukset
sunnuntai 15. toukokuuta 2011
Hortasalaatti
Nuoret vihreät villivihannekset ovat ilmaista salaattia - ja äärimmäisen herkullisia! Kreikassa olen syönyt elämäni kalleimman salaatin: voikukanversoja voiöljyssä!
G L V
1 l nuoria, heleänvihreitä syötäväksi kelpaavia villivihanneksia
½ dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
SYÖTÄVÄKSI KELPAAVIA VILLIVIHANNEKSIA:
- nokkonen: ryöppää tai kuivaa ennen käyttöä
- maitohorsma, nuoret lehdet voi käyttää sellaisenaan
- poimulehti, voi käyttää sellaisenaan. Ryöpättynä kestää pakastamisen.
- voikukka, voi syödä sellaisenaan tai lisätä keittoihin tai suolaisiin piiraisiin.
Tunnisteet:
balsamiviinietikka,
horta,
hortasalaatti,
maitohorsma,
nokkonen,
oliiviöljy,
poimulehti,
villivihannekset,
voikukka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti