Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Hortasalaatti


Nuoret vihreät villivihannekset ovat ilmaista salaattia - ja äärimmäisen herkullisia! Kreikassa olen syönyt elämäni kalleimman salaatin: voikukanversoja voiöljyssä!

G L V

1 l nuoria, heleänvihreitä syötäväksi kelpaavia villivihanneksia
½ dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa


SYÖTÄVÄKSI KELPAAVIA VILLIVIHANNEKSIA:
- nokkonen: ryöppää tai kuivaa ennen käyttöä

- maitohorsma, nuoret lehdet voi käyttää sellaisenaan
- poimulehti, voi käyttää sellaisenaan. Ryöpättynä kestää pakastamisen.
- voikukka, voi syödä sellaisenaan tai lisätä keittoihin tai suolaisiin piiraisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti